Da er du helt på riktig sted. Det å synke sammen, få den kulen bak i nakken, smerter mellom skulderbladene og en mage som bare står ut, og kjenne at man driver og vipper over fra hofte til hofte, er noe som er kjempevanlig.  

Men du trenger ikke ha det sånn. Derfor tenkte jeg vi skulle gå gjennom noen tips, noen råd, sånn at du nå kan få snudd dette.  

Check-up 

Men aller først: Hva skjedde da du gikk gravid? Hva skjedde med kroppen din da? Var det da holdningen din forsvant? Som naprapat og mammamagetrener ser jeg dette kjempe ofte. Både her på mammaklinikken, men også i kurset mitt Sterk Mamma.  

For det er noe med at når den magen ikke fungerer, så kollapser alt sammen. Det har jeg delt innlegg om tidligere på bloggen, om det med pappesken. Så har du ikke sett det, vil jeg varmt anbefale deg å gå inn og titte på det.  

Men nå vil jeg du skal ta en liten check-up. For det er noen steder som er litt for spent og litt for slapt, og selv om vi kanskje glemmer det litt, så påvirker holdningen veldig mye. 

Magen – en del av korsettet ditt 

Første steg er magen. Ta en sjekk på hva du egentlig gjør med den magen. Puster du med magen? Hva skjer med magen din når du spenner den? Kan det være at du rett og slett har litt slappe magemuskler og litt diastase? Er det der du skal begynne for at du skal få den gode holdningen?  

Magen din er en del av korsettet ditt, og korsettet ditt er det som holder deg oppe. Kjempeviktig å huske! Så vi kan ikke bare drive og justere oppe mellom skulderbladene og i nakken; vi må også huske å ta med bekkenet.  

Tøy brystet – gjør det til en vane 

En annen viktig del av kroppen er brystet. Vi som mammaer bærer mye, vi lager mat, vi ammer; vi har blitt litt framtunge. Og en av de musklene som gjerne blir litt stramme, er brystmusklene dine.  

Så første steget for å klare å rette deg litt opp, er rett og slett å tøye brystet. Det kan du veldig fint og enkelt gjøre ved å legge en arm på hver side av dørkarmen og gå gjennom døren, mens armene henger igjen i dørkarmen. Da kjenner du at det strekker og drar litt i brystet. Hold ca. 30-40 sekunder, og få det inn som en vane, en del av hverdagen din – og vipps! vil brystmuskulaturen din være mye mer avslappet.  

Hva om vi putter det på en annen vane? For det er noe med det at når vi putter ting på en annen vane, så er det mye enklere å få det til. Skal vi gjøre en avtale om at du tøyer brystet ditt på vei inn for å pusse tennene? Pusse tennene gjør du hver dag uansett – og vipps! så trenger du ikke å bruke energi, du får det bare inn som en del av den vanen.  

Tren mellom skulderbladene – skvis en appelsin! 

Et annet område vi må tenke på, er området mellom skulderbladene. Muskulaturen mellom skulderbladene er veldig ofte svak. Vi trener ofte litt for hardt når vi begynner å trene, så vi trener heller muskulaturen på sidene. Sannheten er dog at muskulaturen som går på sidene, som mange av oss trener, går fram og fester på framsiden av skuldrene, sånn at du faktisk bare blir dratt enda mer framover. Helt motsatt effekt av hva du ønsket å ha på din gode holdning.  

Derfor, kjære du: Prøv heller å stille deg opp og legge armene ned langs siden, og så tenker du at du putter en appelsin imellom skulderbladene. Så skviser du skulderbladene sammen og slapper av, skviser skulderbladene sammen, slapper av. Pass på at du ikke spenner deg i nakken eller skuldrene; de skal være helt avslappet og fine. 

Spiselige svar, overkommelig action 

Det er ett ledd til som vil gjøre en stor forandring for deg: kneet ditt. Når du justerer på kneet ditt, så vil det skje magi med holdningen din. For ja, mange av oss låser knærne, og så gir det oss ikke helt «benefiten». Men det tipset kan du laste ned på mammaklinikken.no/godholdning, så får du det der.  

For jeg har lyst til å gi deg spiselige svar. Jeg har lyst til å gjøre det overkommelig for deg. Og jeg vet at når du får den mailen i innboksen din nå, når du nå tar action for å få det tipset, så vet jeg også at sannsynligheten for at du følger tipset både om å sjekke magen, om å tøye brystet, om å jobbe mellom skulderbladene, kommer til å øke enormt mye fordi du har tatt en beslutning, og fordi du har tatt action for å gjøre det.  

Vi tar action når noe er viktig for oss 

For kunnskap har vi masse av; action er noe vi får og noe vi trenger, og det er det vi får når vi har noe som er viktig for oss. Og siden du er her akkurat nå, så vet jeg at du både vil trykke på lenken du finner her og laste ned de øvelsene, og så vet jeg også at du kommer til å gjøre dem.  

For vet du hva? Det å stå med god holdning, det er ikke fram med puppa! Det hjelper ikke. Du blir bare ekstremt sliten i nakken, i skuldrene og i ryggen – du får dårligere holdning fordi du synker sammen etterpå. Så sjekk magen din, tøy brystet ditt, tren litt mellom skulderbladene.  

Last ned, se og ta action – jeg heier på deg! 

Og last ned tipset om hvordan du står rett. Se den videoen – en gang, to ganger, tre ganger. Se den så mange ganger du trenger for at du nå skal justere deg akkurat den lille du ønsker å trenger.  

Du er her, du klikket inn på innlegget, fordi du har en holdning som en potetsekk. Du vil ha en bedre holdning. Nå er det din tur til å ta action og gjøre noe med det. Jeg heier på deg!  

Du er med, ikke sant?
Skriv ja i kommentarfeltet så jeg får se at du er her, at du er klar og at du vil ta action – og at du vil ha en god holdning.

Ingenting kommer gratis, men det kommer veldig lett når vi tar de små, små action som kroppen vår ønsker. 

Jeg heier på deg!

Marianne