Har du lyst til å se fin ut i sommerkjolen din? Har du lyst til å føle deg vel? Stråle? Og i tillegg ha litt mindre vondt i ryggen?

Det er det du får med en god holdning. Det å stå rett, det å gå rett, gjør så utrolig mye med kroppen din! For det å ta på seg den fine kjolen, det å føle seg vel, det bobler inni kroppen og fyller deg med positiv energi. Og positiv energi liker vi! Og det å stå godt og ha den gode holdningen uten å måtte jobbe for det, liker vi også.

Ser du gravid ut?

Når du skal stå, er det veldig mange som står og henger mye, enten ut med magen eller på hofta. Da får du gjerne spørsmål om du er gravid – kjolen blir gjerne dratt litt framover fordi skuldrene henger framover, og nakken får kutrygg.

Enkle tips

Det er noen få, små og enkle tips til hvordan du kan stå på en god måte. De finner du her. Men jeg har lyst til å gi deg litt motivasjon til jobben med å endre hvordan du står. For én ting er at du går inn på lenken og finner tipsene der jeg lærer deg hvordan du kan stå, hvordan du korrigerer holdningen din hele veien opp, så du står godt og avslappet.

Quick fix doesn’t work

For nei, fram med puppa – it doesn’t work. Du får bare mer vondt i skuldrene, du blir fort trøtt og sliten, og så synker du sammen igjen. Du må justere kroppen din på en annen måte – og når du gjør det, får du bedre kontroll på bekkenbunnen din og en mage som samarbeider bedre med deg.

Finn deg en trigger

Men det er ikke bare for at sommerkjolen skal se fin ut at du nå skal finne deg ett fast tidspunkt der du går inn og tar den lille korrigeringen – hele veien – så du står godt. Du skal finne et fast tidspunkt så du har en liten knagg å henge det på. For eksempel hver gang du ser deg i et speil, hver gang du pusser tennene, hver gang du går gjennom en dør, hver gang du står ved et lyskryss – slik at du har noe som trigger deg i gang til å gjøre det. Da kommer endringen.

Det tar tid å snu

For nei, ingen endring kommer av at vi gjør en ting én gang. Vi er nødt til å få snudd et mønster. Og når du har vært vant til å gå kutrygget i mange uker og måneder, kanskje mange år, så tar det litt tid å snu det. Men når du har den triggeren, så tenker du til slutt ikke over at du skal gjøre det. Veldig enkelt.

Så finn deg én trigger, én situasjon, der du kjenner at du skal tenke på holdningen din. Så gjør du det en liten periode. Så kanskje du skal finne en til – og jo flere triggere du har, som er overkommelige, jo fortere får du en god holdning.

En kropp som samarbeider

For ikke bare er det for at du skal se fin ut, men når du står med dårlig holdning, blir du fort trøtt og sliten i nakken, du får mye spenninger mellom skulderbladene og du blir sliten i korsryggen. Vi vil ikke ha det, vel? Vi vil ha en kropp som samarbeider med oss.

Og jeg vil jo helst ikke måtte behandle hoftene dine, ryggen din, mellom skulderbladene, nakken, stråling ut i armene og hodepinen din fordi du har en dårlig holdning. For når du står godt oppreist, så samarbeider fronten din og baksiden din mye bedre. Og når fronten og baksiden samarbeider bedre, så får du mindre smerter bak og mindre «ting» som står ut foran.

Positiv energi

En annen ting som er veldig bra med det å ha god holdning, er at du forteller kroppen din at det er bra! Det fyller deg med positiv energi på innsiden. Og det er også en kjempefordel for deg.

Bedre kondis

En tredje ting som er veldig bra med å få en god holdning: God holdning handler ikke bare om at man skal stå stivt og maskulint; vi har jo ledd i ryggen for at vi skal kunne bruke dem. Men når vi er vant til å ha en oppreist holdning, så kan også lungene våre jobbe mye bedre, og ribbeina våre kan utvide seg og trekke seg sammen på en bedre måte, noe som gjør at du faktisk får bedre kondis! Så da kan du gå lenger, og du kan løpe lenger, fordi du er oppreist. Så fort du kollapser når du begynner å løpe, får du gjerne hold, du får dårligere pust, noe som gjør at du må gi deg mye fortere.

Gjør endringen nå!

Det hadde vært deilig, hadde det ikke, å både se fin ut, føle seg fin, ha mindre smerter og bedre kondis – alt på en gang? Ikke vent – ingen endring skjer om ikke du gjør noe. Gjør endringen nå, sånn at du bygger deg opp fra innsiden og hele veien ut.

Begynn med holdningen din og finn triggerne dine, så du får tatt action og gjort endringen som du trenger nå. For du vil ha den gode holdningen, vil du ikke? Selvfølgelig. Det hadde vært godt å ikke ha vondt? Det hadde vært godt å kjenne seg bra, å se bra ut? Det hadde vært godt å stråle? Og det hadde vært digg å ha bedre kondis!

 

Gå inn på mammaklinikken.no/godholdning – der finner du holdningstipsene.

Dette blir bra:

Marianne