Dessverre er det mange som tror at så lenge det har gått noen måneder, noen år, mange tiår, kanskje, så har toget deres gått, og at det ikke går an å fikse mammakroppen deres: at det ikke går an å få kontroll på den bekkenbunnen, få den magen litt flatere, få tettet igjen den diastasen, og så videre. Jeg blir lei meg og frustrert over at det florerer sånne rykter, eller tanker, rundt om i dette land, om at man må fikse det med én gang; hvis ikke, så går det ikke. For sånn er det ikke!

Kanskje du trenger du nye verktøy?

Det er faktisk aldri for sent å få kontroll på kroppen din. For de musklene du har, de kan alltid programmeres om og trenes rett – om du får de riktige øvelsene. Mange har prøvd mye. De har prøvd å knipe mye uten å få noen effekt på bekkenbunnen, og de har prøvd utallige treningsøvelser for å få kontroll på magen – men blir det noe bedre? Nei. Og det er kanskje ikke deres feil, for de har gjort så godt de kunne med de verktøyene de har fått tidligere. Men ved at man får noen andre bilder, noen andre ord, noen andre beskrivelser, og kanskje noen forklaringer på hvorfor ting er som de er, så ser jeg at veldig mange får hjelp, og at de får det håpet de trenger.

Det angår deg, også

Det er kun du som kan gjøre jobben. Men det er mye lettere å gjøre jobben når du får den riktige instruksjonen på forhånd. Og hvem du skal få den av, det vet ikke jeg – fordi vi er så veldig forskjellige, alle sammen. Men jeg har hatt flere kunder inne på klinikken som har sagt: Ja, men jeg trodde ikke det var for meg. Jeg trodde ikke at Mammaklinikken kunne hjelpe meg. Jeg trodde ikke at de tingene du snakker om på Facebook angikk meg. Men det angår deg. Det angår også deg som fødte for fem, ti og 40 år siden. For din kropp skal fungere. Og din kropp kan fungere like fullt og like helt selv om det er noen år siden du fødte. For det å ha delte magemuskler er ikke bare noe du har rett etter at du har født, det er faktisk noe du har lenge etterpå. Det å ha en bekkenbunn som trenger å trenes, og som får effekt av treningen, er heller ikke noe du bare kunne gjøre rett etterpå, men som faktisk funker veldig fint lenge etterpå, også.

Du må bare starte …

Jeg har hatt gleden av å jobbe med flere sterke damer som har født for 20-30 år siden, og som har hatt kjemperesultater fordi de har våget å prøve. De har våget å ta kroppen sin på alvor, lytte til den, bli kjent med den og jobbe med den. De har våget å gjøre den jobben som trengs, med de riktige øvelsene og de riktige verktøyene. Og det å ha en kropp som fungerer er viktig, fordi kroppen din blir verken sterkere, tettere, smidigere eller flatere med årene. Så du må bare starte. Du må starte et sted og du må starte lett – og gjør du det, så kommer du til å komme langt! Du må jobbe med bekkenbunnen din, du må kanskje teste magen din, og du kan jobbe med holdningen din – og så får du kroppen din på plass igjen.

… og du må koble musklene på

Jeg vil at du skal prøve å jobbe med kroppen din på en annen måte nå, og jeg vil at du skal begynne med å koble musklene dine på. Ved å koble musklene dine på, mener jeg bare småting som det å tenke: tenke over hvor ting er, lære deg å bli kjent med kroppen din, lære deg å lytte til signaler. For hvis du gjør det, og hvis du gjør jobben, så kan du få et helt nytt liv. Og jeg vil derfor at du skal laste ned de tre videoene jeg har laget til deg, der vi sammen skal begynne å koble hjernen din inn til muskulaturen din igjen. For når muskulaturen din ikke har jobbet på en stund, så må vi finne ut hvor musklene er. Vi må finne ut hvordan de skal jobbes med, vi skal begynne å jobbe med dem, vi skal styrke dem opp, og så skal vi koble dem sammen med resten av kroppen.

For du er en sterk mamma som kan fungere – og nå er din tur her. Er du klar til å ta fatt på mammakroppen din?

Yes! Jeg visste det!

Da går du inn og laster ned de tre videoene jeg har laget til deg, og så begynner vi å jobbe sammen.

Marianne