Du har kanskje gått på samme feilen som jeg har gjort:

Lagt en plan, og tatt beslutningen om at – dette går ikke; jeg har ikke fått gjort en brøkdel av det som var planlagt. 
Det gjelder kanskje det å handle, det gjelder arbeidsoppgaver på jobben – og desidert oftest er det trening og det å ta vare på mammakroppen som ryker, fordi planene ble litt for mange.  

Vi overvurderer – og undervurderer  

Det er en feil som både du og jeg, tror jeg, gjennomgår altfor ofte. Det er evnen til å overvurdere det vi får gjort i løpet av en dag, men også undervurdere det vi får gjort i løpet av et år. Har du tenkt over det? Hvis du nå setter deg og ser tilbake på det siste året: Se på alle de tingene som har skjedd. Alle de endringene som du har gjennomgått fordi du tok stadig små steg. Det er så viktig å huske!  

Juster nivået! 

For når du sitter der, kvelden kommer og det blir natt, og du kjenner på at du ikke fikk trent en time i dag … Da kunne du jo kanskje ta fem knebøy, ti knip – gjøre det lille. For ved at vi gjør det lille, ved at vi kanskje prioriterer å ta det på et litt annet nivå, et nivå som passer til den livsstilen vi har akkurat nå, til familien, huset, barna, jobben, samfunnet – ved at vi legger det ned på det nivået, så vil vi få en annen positivitet, vi vil få en annen gjennomføringsevne, vi vil kjenne på at det vi gjør har effekt, og i løpet av det ene året vil det bli helt magisk store forandringer.  

Bryt ned hårete mål – se på det som en trapp 

For det er noe med det, at når vi skriver ting ned i boka, så skal vi drømme stort, og vi skal ha litt hårete mål som kanskje kan være litt umulige å klare å treffe. Men når vi har det store, hårete målet, så må vi bryte det ned i mindre, spiselige porsjoner.  

Se på det som en trapp. Her på klinikken holder jeg til i femte etasje. Hvis jeg hadde tatt bort trappen, så hadde du tenkt: Det er veldig vanskelig å komme seg opp på den klinikken til Marianne! Men når du ser trappen, og du ser de ulike trappetrinnene, så vil du se at du har mulighet til å komme deg opp, og du vil ta ett og ett steg, og plutselig er du oppe.  

Se de små mulighetene 

Det samme er det med å ta vare på mammakroppen. Gjør den lille endringen – i dag. Ikke utsett. Ikke kom med dårlige unnskyldninger om at du ikke har tid. For du har tid til 10 minutter, har du ikke? Du har muligheten til å se litt mindre Netflix? Du har muligheten til å bestemme over din hverdag, har du ikke? Nei, hverken du eller jeg har kanskje halvannen time akkurat nå. Det er kanskje ikke det det er meningen at du skal legge inn, heller. Men ved at du ser de små mulighetene, så vet jeg at du kommer til å komme utrolig langt.  

Så kanskje vi skal revurdere? Kanskje vi skal se på hva vi planlegger for hver eneste dag, og bryte det litt ned, for gleden, positiviteten og energien, og heller se på alt det vi får gjort i løpet av et år. Hva skal du gjøre i dag, for at du skal kunne ta vare på deg? Du skal gjøre noe, skal du ikke? 

Marianne