Skulle ha trent … – Uff, jeg falt av, jeg henger etter, så ble det sykdom, og så fikk jeg ikke gjort det … Kjenner du deg igjen? Har du en tendens til å falle av treningen? Dette er innlegget for deg!

For ja, du er ikke alene om det å ønske å bli tett i bekkenbunnen, få en sterk mage, komme i gang med treningen, få energi, få mindre smerter – men så kommer unnskyldningene. Unnskyldningene er der, rett framme i panna på deg, spenner bein på deg – og vipps! så falt du av en gang til …

Hjernen vår legger feller for oss

Jeg har vært der, og nå skal jeg lære deg hvordan du enkelt kan komme rundt dette. Noen av de fine tipsene tok jeg med meg fra en fantastisk samtale med en av Sterk Mamma-jentene i dag, som hadde det på akkurat samme måte som deg:

Ja, så ble det litt mye jobb, og så falt de av. Jeg måtte være sammen med barna i helgen, og så må jeg ta igjen alt det jeg ikke har fått gjort mens jeg jobbet, og så er jeg så sliten, og så skal jo mannen trene – ja, du vet det.

Det som er, er at du og jeg gjør så godt vi kan utfra de forutsetningene vi har. Og noen ganger bruker vi vårt eget språk til å sette skikkelig store feller for oss selv. Hjernen er skapt for å ta vare på deg – den er ikke skapt til å utvikle deg. Og det er en av grunnene til at du veldig fort kan få den tvilen. For tvil skal «beskytte» deg: Tenk om du ikke klarer det? Tenk om det tar for mye tid? Tenk om noen har noen andre tanker?

Du får til det du vil

Men du, bare fortell hjernen din at den kan ta det litt med ro … For det som er viktig for deg, det får du gjort. Men når vi forteller oss selv at vi ikke er like viktige som alle andre, når vi forteller oss selv at det ikke er noe som har noe særlig for seg, da vil vi ikke sette av tiden. Jeg skal dele noen enkle og geniale tips på hvordan du kan overkomme de indre samtalene som veldig ofte setter en stopper for oss, sånn at du hele tiden holder et lite momentum. 

Litt er bedre enn ingenting

Noe av det jeg deler masse med Sterk Mamma-jentene, og som kanskje er hovednøkkelen og hovedbudskapet som de tar med seg etter å ha jobbet med meg, er: lite, lett og fokusert. Litt er bedre enn ingenting. Og bruk hverdagen din – den er fantastisk og full av muligheter.

Øv deg på å ta action

Men jeg skal dele noen tanker som jeg vil at du skal tenke på, og så vil jeg at du skal komme tilbake til meg og skrive i kommentarfeltet under her hva du tenker når jeg deler disse historiene og bildene. For en av de første tingene som vi jenter (og gutter, men de er litt flinkere på det) spesielt trenger å øve på, er action. Det å reflektere gjennom det du lærer nå, og dele under i kommentarfeltet, vil øve deg på å ta action. For en av de tingene som gjør at vi faller av og ikke kommer på igjen, er rett og slett at vi ikke tar action. Vi gjør ikke det lille. Og du tror kanskje at det å dele en liten kommentar under her er veldig lite, men sannheten er at det er veldig mye. 

Lag en plan

Hvis du nå skulle ha gått i bursdag til en venninne, og hun sier: Du trenger ikke å ta med gave, altså. Jeg ønsker meg ingenting, det er bare hyggelig om du kommer. Mens du innerst inne vet at du har lyst til å ta med den gaven. Hvor lett er det da for deg å kjøpe den gaven? Trenger ingenting, nei, nei, ikke tenk på det … Det er jo klin umulig å vite hvor du skal begynne! Du må bruke mye tid, krefter og energi på å finne ut hva du tror hun tenker, føler, ønsker og vil ha. Mens hvis hun hadde sagt: Jeg ønsker meg den vasen. Da hadde det blitt enkelt. Enig? Lettest med hun som ikke ville ha noen ting, eller hun som hadde gaveønsker?

Det samme er det med deg: For når du står opp om morgningen, så gjør du visse ting. De dagene du vet du skal på et møte, og du vet barna skal på skole og i barnehage, så vet du hva du skal gjøre i løpet av dagen. Du vet du skal stå opp, du vet du skal stelle deg, du vet du skal lage matpakker, du vet du skal kle på barna, du vet når du må gå, du kommer deg av gårde, du går på jobben – du har allting løpende. Mens i helgen, når du ikke har noen planer – vipps! så var klokka ett …

Del planen med familien

Sånn er det også med de tingene og de øvelsene vi skal gjøre for oss. Når vi har lagd en plan, så er det mye lettere å følge den. Men når vi bare lar det suse, så blir det vanskeligere. Parallellen mellom planen og gaven er at mannen din, barna dine og du har mye lettere for å støtte hverandre, samarbeide og be om ting, når du og de vet hva du ønsker deg – og du og de vet hva du skal. For det henger sammen, det!

Jeg er helt sikker på at mannen din og barna dine vil hjelpe deg. Du vil sette av den tiden – og når du vet hva du skal gjøre og du ikke trenger å sitte og klø deg i hodet, og mannen din ikke trenger å lure på hva du skal gjøre i dag, eller i morgen tidlig eller sent – da får du også tatt action. 

Gjør den ene øvelsen – sett deg overkommelige mål

Vi har veldig mye dårlig samvittighet. 🙈🙈🙈 Det å gå og tenke: Jeg skulle, jeg skulle, jeg skulle – hvor mye energi får du ut av det? Nada og niks. Du får bare mindre energi, mer dårlig samvittighet, og du forteller kroppen din hele tiden: Du kan ikke, du kan ikke, du kan ikke. I stedet for å gjøre den ene øvelsen. 

Lite, lett og fokusert er som sagt noen av ordene jeg bruker mye i Sterk Mamma. Det er fordi at hvis du gjør ett knip hver eneste dag, så har du gjort 365 knip i løpet av et år. Det er veldig mye mer enn ingen! Ett knip har du tid til, og ett knip får du til. Alt du trenger å gjøre, er å starte. Lite, lett og fokusert. Sette deg overkommelige mål i stedet for store og hårete mål som ikke er dine, engang!

Det eneste du trenger, er å starte og få momentum. Få mestringsfølelsen, gleden av å komme i gang. Og jeg har sett det gang på gang på gang: Den dårlige samvittigheten tar deg – men sannheten var at det var jo ikke ditt mål! Det var ikke din drøm. Det passet ikke ditt liv. Det er grunnen til at du faller av.

Kroppen vil ha mer av det som er godt

Når du begynner rolig, med det lille, det du kjenner mestring på: Yes! Dette fikk jeg til! Det her blir bra, jeg kjenner at det funker! – da kommer du også til å få mer av det du ønsker inn i livet ditt. For det er rart med det, at når du får det du liker, når du kjenner på mestring, da vil kroppen din ha mer av det.

Kroppen din er ikke dum! Den vil ha det som er godt, og dytter bort det som ikke kjennes godt. Derfor: Når du går på en smell, er det tungt å komme i gang. Men når du ser den lille endringen, den lille forskjellen, det er da du også får de resultatene som du ønsker. 

Kom-i-gang-trening

Jeg har laget denne treningen til deg: Gå inn på mammaklinikken.no/komigang. For det er bare det lille som trengs. Det å komme i gang. Finne ut hvorfor du virkelig vil dette her, og bare gjøre de små endringene, så du får mer av det du ønsker deg i livet ditt.

Jeg har laget treningen gratis for deg, så last den ned nå, og kjenn hvor viktig du er for deg i ditt liv. Og vit at du har kun denne ene kroppen. Dette er ditt ene liv, med denne ene kroppen. Og du er 100 % ansvarlig for at du skal kunne leve det livet du ønsker med din kropp.

Vet du ikke hva du skal gjøre? Spør noen om hjelp. Syns du det er vanskelig å komme i gang? Gjør det sammen med andre. Jeg er her for å hjelpe deg, jeg er her for å holde deg i hånden – så last ned kom-i-gang-treningen, og hvis du ønsker en liten ekstra bonus, så skal jeg legge det til deg her også. 

Vit at det å falle av er helt normalt. Du skal ta med deg noen læringer, og nå skal vi gjøre de små, små stegene som gjør den store endringen inn i ditt liv. Jeg gleder meg til å høre hvordan du syns at den første treningen var, og hva du tar med deg fra dette innlegget.

Jeg heier på deg!

Marianne