Er du en treningsmamma, eller er du ikke en treningsmamma?
Vet du hva? Det har virkelig ingenting å si. Det handler bare om at du bruker kroppen din riktig. Og selv om du føler at tiden er knapp, at du ikke har tid, at du ikke prioriterer det, at du ikke vet helt hvor du skal begynne, og at du kanskje ikke har helt lyst, heller – så vet jeg at du kan få en kropp som fungerer.

Tilpasse øvelsene til hverdagen

Hvis jeg ser på alle mammaene som bor rundt omkring her, så er det ikke mange som går og tar de tøffe timene på Sats Elixia eller som går på styrketrening.
Nei, vi mammaer gjør gjerne ikke det. Og derfor må vi finne noe vi kan tilpasse, så vi kan gjøre det i hverdagen vår.
For du trenger ikke å være en treningsmamma for å få den sterke, stabile, solide kroppen – det handler om å finne de små mulighetene, justere litt, putte øvelsene inn i hverdagen, og å gjøre de øvelsene som er bra for deg.

Du har tid

Mange mammaer gjør øvelser som ikke er nødvendige, som ikke gir dem den styrken de trenger i hverdagen, og som ikke gjør at de føler seg sterkere. Og da får de ikke den feedbacken de vil; de må kanskje sette av mye tid, og når de da ikke får de resultatene de vil, så blir det ikke så gøy …

For tid er et spørsmål for oss mammaer – det er i hvert fall det vi bruker ofte: Jeg har ikke tid, jeg er så sliten, jeg må ha tid til å slappe av på. Men hvis du går inn på mobilen din og sjekker, så vet jeg at du har surfet der litt for lenge, og jeg vet at du har den lille tiden som trengs.

Smette øvelsene inn og bruke kroppen riktig

Ved at du bare smetter øvelsene inn i hverdagen, at du bruker kroppen din riktig i de tingene du gjør i hverdagen, og at du er litt bevisst på det i begynnelsen, så vet jeg at du kommer til å få trent mye. Og det jeg har jobbet mye med, med deltagerne i Sterk Mamma og også de som er her på klinikken, er hvordan de kan få øvelsene inn i hverdagen. Jeg fikk blant annet et veldig godt spørsmål fra en av deltakerne: Men hva hvis jeg skal ha én, eller kanskje to (og til slutt ble det tre) øvelser på jobben – hva kan jeg gjøre?

Knebøy

Har du tenkt over at hver gang du setter deg ned og reiser deg opp, så tar du en knebøy? Når du sitter og har ammet barnet ditt og fått det til å sove, og så skal reise deg opp, så kan du ikke vippe deg framover, for da våkner barnet – så du må komme deg rett opp.
Og når du har gått og bysset for å få barnet til å sove, så må du sette deg rett ned. Da er det knebøy du trenger: å få heist den rumpa opp, og å få den på plass igjen. Det er andre øvelser, også, men knebøy gjør du mange ganger i løpet av dagen, og det har du tid til, for du setter deg jo ned og reiser deg opp – så da gjelder det bare å bruke tiden.

Bruk tiden – bygg deg opp gradvis

For bruker du tiden og bygger deg opp gradvis og kjenner at du får det til, så går det. Og det jeg ser at har en enorm suksess for deltakerne i Sterk Mamma, er at jeg begynner veldig smått, og så bygger jeg dem opp gradvis.

Det handler kanskje bare om 5–10 minutter et par ganger i uka, og det får du til.

Og når du da kjenner: YES! Dette får jeg til! så kan du øke og øke gradvis, litt og litt, og da blir det ikke så veldig mye på en gang. Men tar du ALT på en gang, sånn som veldig mange gjør: at de skal begynne å trene veldig mye på en gang, sette skikkelig fart, nå skal jeg – og så gikk det ikke denne uka, og ikke neste – så mister du motivasjonen.

Så det handler om å bygge seg opp suksessivt.

Du trenger å være sterk

Men hvorfor skal du gjøre det?
Hvorfor skal du bygge deg opp suksessivt, hvorfor skal du putte øvelsene inn i hverdagen, hvorfor skal du bli en aktiv mamma?

Det er fordi du trenger styrke.
Du trenger å være sterk.
Du har lyst til å se flott ut, og du har lyst til å ha energi.

Og har du energi, så blir du en bedre mamma (for du blir ikke så grumpy), og du får mer energi til å gå ut med venninner og gå på date med mannen din …

Du skal være smertefri, og du skal funke

Det å ha en smertefri kropp, det å kunne bøye seg framover, stå og rydde i skuffer, sette inn i oppvaskmaskinen uten å få vondt i ryggen, det å kunne sitte under en middag uten å kjenne at du holder på å knekke, eller stadig vekk å måtte massere skuldrene – det er sånn det skal være. Når du bøyer deg og magen din henger der som en bolledeig, er det tegn på at magen din ikke funker. Og det at du kjenner smerter på innsiden av lårene, er at tegn på at bekkenet, magen og lårene ikke samarbeider. Og derfor må vi få hele kroppen til å samarbeide.

Lær deg å bruke kroppen riktig, og begynn suksessivt

Du må lære deg hvordan du skal bruke kroppen din når du tar imot et barn som kommer hoppende, og du må lære deg hvordan du skal bære barnet riktig for å slippe å få vondt i underarmen. Det er den styrken du trenger, og det er de øvelsene du må få inn i hverdagen din – uten at du setter av så mye tid, og uten at du trenger å bli en treningsmamma. Men du blir det litt automatisk når du bare gjør det suksessivt.

For du må begynne suksessivt, du må gjøre de riktige øvelsene, du må begynne lett nok, og du må begynne med øvelser som passer for en mammakropp. For vi mammaer har endret kroppen vår helt, og derfor kan vi ikke trene det samme som vi gjorde før.

Jeg vet at du kan, selv om du ikke setter av mye tid.
Jeg vet at du har evnen i deg, du har styrken i deg.

Bli med på foredrag

Om kort tid skal jeg holde et foredrag på nett, så klikk på lenken her så du får meldt deg på og får det med deg.

Der skal jeg gå mer igjennom hvordan du bruker kroppen din og hvordan du skal trene.
Du skal få noen geniale øvelser, og jeg skal fortelle deg hva du absolutt ikke skal trene og hvilke øvelser du skal gjøre.
For du trenger ikke å være en mamma som går i treningstøy og går på Sats Elixia hele tiden.
Du kan trene hjemme hos deg selv, du kan snike øvelsene inn i hverdagen, og det holder med 10-15 minutter, eller at du putter alt inn smått her og der.

Meld deg på og bli med, for dette vil du ha med deg. Jeg setter ikke opp slike foredrag ofte, så gå inn og få det med deg. Jeg er her for å hjelpe deg, jeg er her for å heie deg fram – for jeg vil at du skal ha en mammakropp som du er stolt av, en mammakropp som samarbeider med deg, som spiller på lag med deg og som jobber med deg.

Dette skal vi få til sammen.

Jeg gleder meg veldig til å ha deg med, så vi kan bli mammaer som har det gøy og som har en kropp vi er stolte av og fornøyde med. For det handler ikke om kilo, det handler ikke om fett og alt det der; det handler om å ha en kropp som du kan bære. Og ved at du bare justerer litt og bruker kroppen din riktig, så slipper du å tisse på deg, du slipper å ha vondt, magen blir mindre, du blir stoltere av deg selv, du har mer energi og du stråler mer. Og det er det du som mamma skal gjøre.

Meld deg på, og del med venninnen din så hun også får være med – og så sees vi snart!
Mammaklinikken.no/foredrag


Du kan få et helt nytt liv ved hjelp av små justeringer, selv om du ikke er treningsmamma.