Går du rundt og har vondt i ryggen, kjenner deg trøtt og sliten, faller litt sammen, kjenner at kroppen rett og slett ikke funker helt som før? Godtar du at kroppen din ikke funker som den gjorde før?

Det er ikke «bare sånn» – du må aldri gi opp!

Stopp! du får ikke lov til å fortsette å tenke: «Det er bare sånn.» Ingen mann hadde godtatt at kroppen hadde endret seg så mye, slik som vi kvinner gjør. Ingen mann hadde godtatt å kjenne at bekkenbunnen gjør vondt, det gjør vondt å ha sex, det presser, jeg har ikke kontroll … Hadde mannen din godtatt det? Nei. Så hvorfor skal du godta det?

Du har gått gravid, du har født et barn – men du skal fortsatt ha gleden av å fungere! Og ja, jeg vet at det dessverre er mange som ikke kan hjelpe deg. Du har kanskje søkt hjelp, og du har ikke fått den hjelpen du trenger – men du må aldri gi opp!

For det er et svar der ute, det er noen som kan gi deg det svaret som du trenger. Kanskje trenger du en annen beskrivelse? Kanskje du egentlig har glemt deg selv og ikke egentlig har gjort jobben, helt innerst inne? Har du det? Eller har du en tendens til å hjelpe alle andre, og så glemmer du deg selv?

Du må finne din vei

Vi mammaer fortjener å ha en tett, sterk og smertefri kropp. Selv om du er mamma, selv om du har gått gravid, så fortjener du det. Og du kan få det. Jeg kjenner mange mammaer som ikke kunne gå postkassa. Jeg kjenner mange mammaer som måtte bruke vogn inne fordi de hadde så mye vondt, eller at de måtte lokke barna sine etter seg, for å få dem til å bli med.

De har prøvd ting – men de har også funnet svaret. De har funnet ut hva som fungerer for dem – og du må finne din vei. Og det første steget til at du skal finne din vei, er at du skjønner hva som har skjedd, hvordan kroppen din funker, og hva som egentlig er der inne. Hvorfor føles bekkenbunnen så rar? Hvorfor lekker du, hvorfor føler du at det er vanskelig å knipe? Hvorfor står magen din ut når du spenner den? Hvorfor går den opp som en pyramide når du tar en situps?

Lær deg å forstå kroppen din

Det finnes en grunn – det finnes et svar

Det er en grunn til at du har de smertene du har i dag. Den trøttheten, den slitenheten, den dårlige holdningen … Det er en grunn til at du vil gå med de store genserne og skjule den magen din. Det er en grunn til at du går og tar behandling på behandling. At du ikke blir med på trampolina, at du ikke bærer så lenge, at du ikke går så lange turer.

Det er en grunn til det, og du fortjener å få et svar! For livet ditt er for kort til at du skal sette deg ned og ikke funke! Jeg har erfart det på min egen kropp, og jeg har sett mammaer som har hatt ekstreme smerter. Det kan ikke være sånn at vi mammaer bare skal si: OK, det bare er sånn – sånn er det når man har fått barn.» Stopp, stopp, stopp!

Det skal ikke være slik- det er hjelp å få.
Test ut disse øvelsene for en start 😉

Du finner også masse tips her.

Det blir bra!

marianne