Kroppen din har endret seg etter at du ble mamma – ikke sant? Bekkenbunnen din er kanskje ikke der den var, du lekker kanskje luft, du tisser kanskje på deg, du kjenner kanskje at det presser litt ned i bekkenet, og du kjenner at kroppen føles litt ubekvem. Du er absolutt ikke alene. Det betyr ikke at det er greit – og det betyr heller ikke at du skal godta det. Men du er ikke alene.

Kroppen er fantastisk – den tilpasser seg

Kroppen din har gjort helt fantastisk jobb. Det at du har gått gravid, har gjort at du har hatt mye press ned i bekkenbunnen, og magen din har blitt veldig stor. Den har tilpasset seg at du skal kunne gå gravid og at du skal kunne føde et barn. Det gjelder både for deg som har født vaginalt og deg som har tatt keisersnitt.

Vondtene har kanskje kommet, du kjenner det kanskje litt i leddene bak, foran i symfysen, ned på innsiden av lårene, tretthet, slitenhet – kjenner du deg igjen? I know. Du er ikke alene.

Kroppen din er helt fantastisk, men den har endret seg. Og takk og lov for at vi har en kropp som kan tilpasse seg så bra. Når vi går gravide, skjer det mange endringer i kroppen vår. Og det som er så utrolig synd, er at altfor mange mammaer – inklusive meg selv, faktisk – godtar at det bare er sånn. Men det var helt til jeg hadde kunnskap nok til å forstå hvorfor den var sånn, hva som egentlig hadde skjedd og hva jeg skulle gjøre med det. Det er jo ikke så himla lett å tenke: Ja, jeg skal fikse det – når man ikke vet hvordan man skal fikse det.

Det handler om å forstå hvordan kroppen funker

Alt i kroppen er komplekst, og alt henger sammen. Alle ledd, alt bindevev, alle leddbånd, alle muskler – alt henger sammen og skal fungere sammen som helhet. Og som naprapat ser jeg daglig kvinner som kommer inn med vondter. Vondt i ryggen, vondt i bekkenet, tungt å reise seg opp fra gulvet, vondt når de bøyer seg over en seng – de orker ikke å bære barna, de orker ikke å stå lenge, de blir trette, de blir slitne. Og det henger ofte sammen med at bekkenet ikke funker. De blir ofte ubekvemme i kroppen sin og får den ikke helt til å funke.

Men ved at du forstår: at du får nok kunnskap til å forstå hvordan kroppen din henger sammen, at du får nok kunnskap til å vite hvilke steg du skal ta, og at du får den riktige gulroten foran deg, så er det så utrolig mye lettere å jobbe framover mot det målet og det å få kroppen sin tilbake.

Vil du være med på workshop?

Nå skal jeg ha en workshop der jeg har samlet noen herlige mammaer som vil ha en endring. De vet de har et problem med kroppen, og de vil ikke at det skal fortsette å være sånn. De vil ikke ha lekkasjer, nedpress, promping. Og de vil ikke ha en mage som står ut; de vil ha en flat mage som samarbeider, en mage som ikke bare henger der når de bøyer seg framover, en mage som støtter opp. De vil ha den gode holdningen, og de vil være sterke i sin hverdag. Og det skal de få lære.

Er du litt ubekvem i kroppen din? Kjenner du at det er et problem at kroppen din ikke funker helt som den skulle ha gjort? Da vil jeg invitere deg til å melde deg på. Det er helt gratis, og vi skal møtes her på nett. Det blir ikke noe opptak, så du må sette deg selv først i rekke, ikke prioritere alle andre: Nå trenger du tid til å ta vare på deg selv.

Meld deg på – sett av tiden. Sett deg selv først. For ved at du tar vare på deg selv, så kommer du til å kunne ta mye bedre vare på andre, også. Bekkenet ditt skal funke. Du skal funke. Kroppen din skal funke. Du skal være fri for lekkasjer, du skal ikke være redd for at du promper. Du skal kunne stå, du skal kunne gå, du skal kunne sitte på gulvet, du skal kunne ligge på harde senger – uten at du får vondt. Du skal kunne gjøre husarbeid, støvsuge og bake – you name it.

Du skal ha en kropp som funker!

Er du klar?

Er du klar for å få kroppen din tilbake? Er du nysgjerrig? Vil du ha den kunnskapen som gjør at du får kontroll over kroppen din? Da vil jeg at du skal være med. For da er du klar. Da er du klar for å ta det nye steget – det steget som gjør at du får kroppen din tilbake, sånn at du kan leve livet ditt slik som du ønsker.

Og jada – jeg vet. Jeg er mamma selv. tiden er hektisk. Derfor er de øvelsene og de stegene du får, tilpasset mammaer. No problem at all!

Jeg gleder meg til å se deg! Ta kroppen din på alvor – hva velger kroppen din?

Sees på søndag!
Marianne