Ååååhh! Jeg falt av … Jeg henger etter … Jeg får det ikke til … Jeg er ikke god nok … Jeg gjør ikke nok … Det ble ikke bra nok … 

Dette er ord som veldig mange mammaer forteller seg selv hver eneste dag. Hver gang de skal komme i gang med treningen, så faller de av. De henger etter, og de er liksom ikke på riktig sted.

Men kjære du: Hva er det du egentlig henger etter? Henger du etter en vogn, henger du etter venninner som drar deg av gårde – hva er det du henger etter?

Du er du – hva er viktig for deg?

Sannheten er at du, du er akkurat der du skal være, til helt riktig tid. Du sammenligner deg kanskje med noen andre, du sammenligner deg kanskje med noen som ikke fins, og det gjør at følelsen av å mislykkes kommer – gang på gang. 

Men kjære du: Hva er viktig for deg? Hvorfor er det viktig for deg å gjøre akkurat dette? Det er to store og ekstremt viktige spørsmål som vi glemmer å stille oss, og som gjør at kravene blir ekstremt høye og helt håpløse å klare å tilpasse oss til. 

Hvem skal du bli bra nok for?

Mange føler at de  trene. Mange føler at: Ja, men hvis ikke jeg trener, hvis ikke jeg går på treningssenter, så er jeg ikke bra nok. Hvis ikke jeg blir svett, så er det ikke bra nok. Bra nok for hvem? Hvem skal du bli bra nok for? 

Du er du. Dine ønsker og dine behov er ikke de samme som naboens, venninna di sine eller kollegaene dine sine. Hver og en av oss har ulike energier og ulike behov her i livet.

Mitt mål er ikke å løpe en maraton – så nei, jeg trenger heller ikke å løpe og trene som at jeg skal komme til en maraton. Mitt mål er ikke å ha veldig definerte muskler. Er det fint? Hadde det vært kjekt? Ja, selvfølgelig! Men er det noe som «craver» meg, noe som drar meg dit? Nei. Og da kan jeg heller ikke sette det som et mål. Jeg kan ikke sammenligne meg med de som har en six-pack – for jeg gidder ikke, jeg er ikke så interessert i det. Det har ikke noe å si for meg og mitt liv! 

Tett, sterk og smertefri

Hva er det som er viktig for deg? De aller fleste kvinner sammenligner seg med noe de tror de burde være. Sannheten er at det er ekstremt få som faktisk er der.

Du er kanskje ikke kjempeglad i å trene. Men du ønsker å være tett, du ønsker å være sterk, du ønsker å være smertefri. Du ønsker å kunne gjøre de tingene du ønsker for deg og ditt liv. Det er i hvert fall sånn det er for meg!

Jeg er fornøyd, jeg, om jeg kan få grave litt i hagen, om jeg kan få løfte litt tungt. Jeg er fornøyd om kroppen min funker så jeg kan ha latterkrampe på trampolina med sønnen min. Det er meg. Må jeg gå på treningssenter for å oppnå det? Nei. 

Mindre smerter = mer overskudd

Jeg og Sterk Mamma-jentene, vi er veldig opptatt av å få kroppen vår til å fungere i vår hverdag, til de tingene som vi ønsker å gjøre. For det er ikke til å stikke under en stol at når du ikke har vondt i ryggen, i hoftene, i bekkenet, i nakken, så har du mer energi. Da har du energi og overskudd til å gjøre de tingene som du ønsker. Du har energi og overskudd til å være med og spille den fotballkampen i hagen, eller passe barnebarna dine.

For nei, det er aldri for tidlig, og det er aldri for sent. Det å ha en kropp som fungerer, er det beste du kan gjøre for deg og livet ditt. Du kan, ved hjelp av hverdagen din, ved å være bevisst på hvordan du bruker hverdagen din, få mer enn nok aktivitet og mer enn nok styrketrening. Er det enkelt? Nei; du må kanskje endre noen av de tingene du allerede gjør. Men kan du? Absolutt!

Sett deg selv på agendaen

Det første du må gjøre, er å bestemme deg. Du må bestemme deg for at du ønsker. Og det neste du må gjøre, er å faktisk begynne å holde avtalene med deg på samme måte som du holder avtaler med venninnene dine og barna dine.

For når du har bestemt deg for at dette er viktig for deg, og du har satt deg ned og inn i kalenderen, inn i agendaen, på samme måte som barnas trening er inne i kalenderen, så vet jeg at du også kommer til å lykkes. Men fram til den dagen du vet hva du vil, og du syns at du er like viktig som alle andre, så kommer du ikke til å finne tid. Beklager …

For tiden, den spises opp av alt mulig annet. Vi kan surre og vi kan holde på, men for at du skal fungere, for at du skal ha energi og overskudd, så trenger du å ha en kropp som samarbeider med deg. Hvis du hele tiden må be om hjelp fordi kroppen din ikke orker, så tar det mye tid. Går du hele tiden og tenker på alt du skulle, burde og kunne ha gjort, så tar det også tid. Men ved hjelp av å få enkle øvelser inn i hverdagen din, så vet jeg at du kommer til å få noe helt annet, og noe helt nytt. 

4 viktige spørsmål – del svarene med meg

Jeg vil at du skal stille deg et spørsmål akkurat her og akkurat nå: Hva er viktig for deg?

Spørsmål 2: Hvorfor er det viktig for meg?
Spørsmål 3: Hva vil skje om dette skjer? Når dette skjer?
Spørsmål 4: Hva vil skje om jeg ikke tar de små, enkle stegene som tar meg dit nå?

Du er du. Du er verken venninna di, naboen din eller noen andre. Du er perfekt akkurat som du er, og du er viktig nok i ditt liv.

Så del med meg, da: Hva er svarene på dine fire spørsmål?

Marianne


Ps Gleder meg til å dele noe ekstra bra med deg her