Det å ha diastase er veldig vanlig, og noen av dere har kjøpt AbHealer, altså magebelte, for å holde igjen denne diastasen. Det vil si at når du bøyer deg framover, så klarer du å holde magemusklene sammen slik at du får hjelp og støtte mens du trener. Beltet i seg selv gjør ikke treningen for deg; du må trene selv for at du skal få den effekten du skal. Men dersom diastasen din er bred, veldig dyp eller veldig lang, eller at du har mye smerter i korsrygg, bekken, nakke og skuldre og så videre, så anbefaler jeg deg et magebelte. Jeg skal nå gå gjennom hvordan du bruker et AbHealer-belte: hvordan du skal sette det på, hvor stramt eller løst det skal være, og hvor mye du skal bruke det.

Hvor mye?

Hvor mye du skal bruke AbHealer-beltet varierer fra person til person. Det kommer an på hvor mange tunge løft du har, hvor stor diastasen din er, hvor mye belastning du rett og slett har på magen din. Jeg vil anbefale deg å bruke det hele tiden til å begynne med. I utgangspunktet hele dagen; på natten kan du godt få lov til å ta en liten pause. Men om du har barn som er mye våkne på natten og du må stå og bysse mye, stå mye over sprinkelsenger og slikt, så vil jeg anbefale deg å ta det på.

Du kommer til å merke stor forskjell på når du bruker et belte, og når du ikke gjør det. Du kan for eksempel ta en test når du står bøyd framover: Du har på deg beltet, og så løsner du opp beltet hele veien og ser hva som skjer. Hvor mye mer belastning får du i ryggen, og hva skjer med magen? Blir det veldig tungt for magen, eller for ryggen, og at magen bare faller ut, så vil jeg anbefale deg å bruke beltet litt lenger.

Du begynner som sagt med å bruke det hele dagen, og det skal ikke være for stramt, for det er et elastisk belte som er med i bevegelsene når du beveger deg. Du skal ha den elastisiteten, for du skal kunne puste inni der. Og når man puster, så skal man bruke magen. Hvis du ser på små barn, så går magen inn og ut når de puster, og sånn skal din mage også gå, i takt med at du bruker de dype magemusklene og bekkenbunnen din.

Click here to subscribe

Gradvis nedtrapping

Bruk beltet hele dagen i begynnelsen, og så kan du etter hvert slutte å bruke det på formiddagen. For som du kanskje har lagt merke til, så funker kroppen din bedre, magen din er litt flatere og ryggen er litt mindre sliten om morgenen, og så kommer det mer og mer utover dagen. Derfor kan du etter hvert, når du har brukt beltet og fått trent opp bekkenbunnen og stabiliteten, slutte å bruke det på morgenen, og så bruker du det litt mer mot formiddagen og ettermiddagen. Men når du skal levere og hente i barnehagen, når du skal gjøre husarbeid og når du skal bære tungt, setter du på deg beltet. For da trenger du det. Du trenger kraften din og du trenger støtten, fordi du skal løfte. Det er for eksempel ganske tungt å løfte et bilsete og en vogn inn i bilen, og da kan det være godt å få den støtten fra bekkenbunnen og magen din.

Så, etter hvert, begynner du å bruke det litt mer mot ettermiddagen, når du begynner å bli trøtt og sliten og kjenner at kroppen ikke samarbeider mer og ikke har mer kraft å gi. Deretter kan du gå naturlige dager, eller dager der du ikke har stor belastning, uten beltet. Men da vil jeg du skal ta på beltet igjen når du har tyngre belastninger, for eksempel når du skal trene, når du vet at du skal rydde bort alt sommertøyet eller vintertøyet, når du skal løfte litt, når du trenger litt mer buktrykk.

Du skal kunne puste!

Så til hvor stramt dette beltet skal være. Beltet skal som sagt være akkurat så stramt at du kan puste, og så er det noen små tommelfingerregler som du også kan få med deg. Det som er det absolutt vanligste, er at man tar det altfor hardt. Du skal kunne puste. Når du står, skal beltet, som du har innunder klærne, være så stramt at du ikke får noen bukler i overkant av beltet. Først fester du det innerst, og så ytterst, og da skal du som sagt ikke få noen bukler. Men likevel skal du ha god plass til å bevege deg innenfor beltet. Ikke for stramt, ikke for løst, du skal kunne puste slik at magen går inn og ut. Du skal ikke føle at du har en hold-in på deg eller at det føles klaustrofobisk, det skal bare gi deg hjelp og støtte.

Ta testen der du bøyer deg fram og slipper opp beltet, så er jeg helt sikker på at du kommer til å kjenne at beltet er ekstremt godt å gå med. Og når du glemmer det, kommer du til å savne det. Har du spørsmål, så kom med dem i kommentarfeltet under, så skal jeg hjelpe deg. Jeg håper at dette kan være til god hjelp for deg og din mage.

Marianne