Har du til tider vondt i nakken, kjenner at du er stiv, at du synker litt sammen og at det er tungt å reise deg opp? Noen ganger kommer kanskje hodepinen, noen ganger har du bare lyst til å massere deg litt?

Det å ha stiv nakke er kjempevanlig, og en av grunnene til at de aller fleste søker til oss som naprapater. Og jeg har jo ikke lyst til at du skal gå rundt og ha de vondtene, derfor har jeg lyst til å dele noen tips med deg på hva du selv kan gjøre hjemme, så du blir kvitt de spenningene. Og det er noen helt enkle, geniale ting jeg skal dele med deg nå de neste ukene.

Tenk på holdningen!

Det aller første jeg vil tipse deg om, er å tenke på hvordan du står, og hvordan du du går. Veldig mange av oss synker gjerne litt sammen og går med skuldre og nakke framoverbøyd. Det gjør at det blir tungt å puste; vi får ikke pusten helt ned i magen og må jobbe mye mer oppe i brystet. Men når du retter deg opp – hvis du tenker at noen drar deg i en tråd oppetter hodet – så vil du få en mye bedre holdning, slik at du ser mye bedre ut, samtidig som du får mindre vondt i nakken. Genialt, ikke sant?

Så bare du får rettet deg litt opp, vil det hjelpe. Ikke noe «fram med puppa» her i gården – jeg skal lære deg hvordan du gjør det i denne videoen – men det å bare tenke at du er oppreist, at du er stolt og at du er fornøyd med deg selv. For når vi er oppreist, er det mye lettere å bruke armene, og det er mye lettere å bruke pusten riktig – og når du bruker pusten riktig, får du også aktivisert magemusklene dine, samtidig som du får bort mye av spenningene fordi du bruker armene. 

Gå en kort tur

Det å gå en liten tur – og da mener jeg liten tur, 15–20 minutter – er bare helt gull når du går med en god holdning. Og grunnen til at jeg anbefaler at du skal gå en kort tur når du har stiv nakke – og det gjelder også vondt i ryggen og hoftene – er at når du går den korte turen, så klarer du å gå med den gode holdningen. Etter hvert som vi har gått mer enn en halvtime, så synker vi mer og mer sammen, og så får vi ikke til den samme schwungen på armene.

Så det å heller gå en kort tur, bruke armene, la dem komme ut av lomma, droppe høretelefoner som du skal passe på hele tiden, men bare være fri og slappe av, med den gode holdningen, vil gjøre at nakken din blir mye mindre stiv. Test det først. Gjør de små tingene, for det er de små tingene som gjør den store forskjellen.

Og så lover jeg at jeg skal komme innom neste uke, også, og dele flere tips med deg.
Sjekk holdningsvideoen, og gå en kort tur!

Marianne