Mirror, mirror on the wall

Det å ta vare på seg selv er noe som kan være innmari vanskelig! Samtidig har vi utrolig mye bra strategier, både du og jeg, for å kunne gjøre det. Jeg har lyst til å ta deg med på en reise, på hva vi mammaer gjør som vi nå skal begynne å slutte med – fordi vi ikke ville ha gjort det med noen andre.

Og jeg skal være ærlig med deg i dag; jeg skal dele noe med deg som er personlig. For ja, jeg går i de samme fellene som du gjør. Sannheten er at det hele starter med DEG. Skal jeg få resultater, så må det starte med meg – og skal du få resultater, så må det starte med deg. 

 

Felle 1: Barnas helse er viktigere enn min

Her om dagen fikk jeg time til sønnen min hos tannlegen. Yes, inn i kalenderen, dette fikser vi. Så kjente jeg at en del av tanna mi løsnet. Ja, lurer på hvor lenge jeg kan utsette det, for nå har jeg litt mye …

KRISE! Det er jo ikke sånn vi skal ha det! Det å sette seg selv og ta ansvar for sin egen helse, er like viktig som det er for barna dine. Og jeg vil at du skal minne deg selv på at det hele starter med deg, og at du skal gjøre det samme for deg som du ville ha gjort for barna dine.

OK, greit – tannlegetime er nå bestilt.

Felle 2: Jeg finner ikke tid til å trene

Neste alarm var: Ja, men da skal barna trene – og jeg ser ikke at jeg helt får tid til trening.

ALARM! Vil jeg at barna mine skal ta vare på sin helse? Vil jeg at de skal ha det gøy? Vet jeg at fysisk aktivitet er bra? JA! OK. Hvordan får jeg treningene til barna inn i kalenderen? Akkurat på samme måte kan du og jeg få treningen inn i hverdagen. Vi ser muligheter. Vi ber om hjelp. Vi setter det på agendaen.

Når satte du deg selv på agendaen? Når holdt du avtalene med deg selv? Igjen, det hele starter med OSS. Og jeg kan si dette helt innenfra, fordi det er så lett: Det er feller som hver og en av oss går i, men det hele starter med oss to.

Felle 3: Jeg lurer meg selv

  1. Ikke ferdig med fellene ennå. Jeg har gått i dypet på hva jeg egentlig holder på med når jeg utsetter det å ta vare på meg selv. Og jeg tror ikke jeg er alene om det!

Den neste feilen jeg gjorde, var: Okey, jeg tror jeg tar t-banen i dag, for da kan jeg svare på noen mailer og meldinger, og jeg kan rekke å jobbe litt, for nå er det så hektisk, så da er det nok smart å ta t-banen.

ALARM! Nei, nei, nei! Sannheten er at når jeg sykler til jobb, så får jeg tømt hodet, jeg får tid til å tenke litt, jeg får frisk luft, jeg får bevegelse – og når er det jeg får energi til å gjøre mer? Jo, når jeg får frisk luft og bevegelse. OK, t-bane ut, sykling inn. For det hele starter med deg og meg. Det handler om hva vi sier, hva vi forteller oss og hva vi ønsker. 

Felle 4: Jeg glemmer mitt eget hvorfor

Det er én felle til som vi går i, gang på gang på gang. Vet du hva den er? Jo, vi glemmer hvorfor vi egentlig gjør dette her. Det å huske sitt hvorfor er kjempeviktig. Ditt hvorfor forteller deg hva du vil, hvorfor du ønsker det og hva dette vil gi DEG. Dessverre har vi en tendens til å havne inn i andres mønstre, andres ønsker og andres behov:

Ja, men jeg har lyst til å løpe maraton – og så løper jeg ikke ett eneste skritt … Fordi, helt ærlig: Det ga meg ingenting å tenke på at jeg skulle løpe over den målstreken. Det ga ingenting av følelser, ingenting av fysisk glede, det tok bare masse tid, og jeg syns det bare var teit – helt ærlig. Mitt hvorfor var ikke å løpe maraton – og derfor gjorde jeg ikke det jeg trengte for å gjøre det.

Hva er mitt mål?

Når jeg begynte å sette mitt mål på agendaen, som å bære barna mine så lenge jeg vil og så ofte jeg vil uten at kroppen setter en stopper, som å stå ved behandlingsbenken uten å ha vondt, som å ha overskudd til å gå på skøyter, til å rydde hus, til å lage mat, til å leke – DER var målet mitt. Jeg så meningen med det jeg skulle gjøre, og det ga meg noe. 

Det er også viktig for deg! Sett deg ditt mål og det som rører deg. Og synes du det er vanskelig å sette mål for deg, så sett målet som om du setter det for noen andres skyld. Hva vil det gi barna dine at du gjør dette for deg nå?

Det hele starter med deg og meg

Vi er nødt til å gjøre noe. Droppe unnskyldninger, lage en plan, holde planen og ha fokus på det som er viktig for oss. Og når vi gjør det lite, lett og overkommelig, så vet jeg at du kommer til å få resultater.

Det er nettopp den ene store grunnen til at Sterk Mamma-jentene har fått så fantastiske resultater: Vi gjorde det lett, vi gjorde det overkommelig, vi hadde fokus på hva de egentlig trengte og ønsket, vi fikk øvelsene inn i hverdagen – og vi hadde fokus på at det hele starter med DEG. For nei, det hjalp ingen å kjøpe Sterk Mamma-kurset og ikke se øvelsene. Det hjalp ingen å se videoene i Sterk Mamma, men ikke implementere dem i hverdagen.

Hva vil du gjøre for deg?

Sannheten er: Det starter med deg. Så hva kan du gjøre i dag for å gjøre noe bra for deg og ta action, så du får mer av det du ønsker i livet ditt? Det er det store spørsmålet som egentlig er det viktigste.

Gleder meg til å lese svaret ditt!