Er du klar for å få en helt tett bekkenbunn? Da er det et par ting du er nødt til å stoppe med, og det skal jeg lære deg nå: hva du skal stoppe med, og hva du skal gjøre istedenfor.

Du har kanskje tenkt og hørt at man skal knipe når man står på rødt lys, at man skal knipe når man kjører bil? Det er veldig vanlig. Men du skal ikke gjøre det. Vi to, vi dropper det – for vi skal ha en sterk bekkenbunn som holder tett og som jobber med oss. Og da kan vi ikke knipe når vi kjører bil. Vi kan ikke knipe når vi holder på med ting. Ikke ennå, i hvert fall.

Hjernen har skrudd av kontakten

For hjernen din spiller en vesentlig rolle for at du skal få en tett bekkenbunn som funker og samarbeider og jobber med deg. Men det visste ikke jeg da jeg hadde født. Jeg tenkte at jeg bare skulle begynne å knipe og jobbe – men det funket ikke. Jeg kunne knipe og knipe og knipe og knipe – og så funket det ikke i det hele tatt. Og det var fordi hjernen min hadde skrudd av kontakten. Hjernen hadde ikke kontakt med bekkenbunnen. Så uansett hvor mye jeg kneip, så var det rumpa, lårene, ryggen og alt mulig annet som kom på. Og det funker ikke. Hvis vi skal få en tett bekkenbunn, og da mener jeg at all muskulaturen i bekkenbunnen skal samarbeide godt med oss, så er vi nødt til å begynne med å få hjernen på.

Når du går gravid, er det stort press ned i bekkenbunnen din; barnet ditt presser nedover og påvirker muskulaturen og tøyer den utover. Og når den tøyingen pågår, blir muskulaturen din trøtt og sliten, og hjernen skrur av så du skal slippe å kjenne på det. Akkurat på samme måte som at når du sitter og tøyer nakken, så er det deilig en periode, men så kjenner du at det er nok, du orker ikke mer.

bekkenbunnsøvels

Du må ha fokus – hjernen må være klar

Så for at du skal få på den hjernen, for at hjernen din skal begynne å skjønne hvor de ulike delene i bekkenbunnen din er – for ja, bekkenbunnen din er så mye mer enn å kutte strålen – så må du begynne å jobbe med den når du har tid. Det er nesten som å begynne å meditere; du er nødt til å ha fokus. Og når du kjører bil, når du holder på med å legge unger, mating, amming og alt det der, så er ikke hjernen din klar – for da er det så mye annet å tenke på.

Det trengs mye fokus for å få på musklene der nede. Og det er en av de tingene jeg hører oftest i uke 1 i Sterk Mamma, kurset jeg kjører på nett: WOW! Dette er slitsomt, dette krever ekstremt mye tankegang – men fy søren for en effekt det gir! Og den effekten, den WOW-en, vil jeg at du også skal få. Jeg vil at du skal bli rågod på å knipe bekkenbunnen. For én ting er om vi lekker nå – men bekkenbunnen vår blir ikke sterkere med årene, og du er nødt til å ha en sterk, solid og tett bekkenbunn. Og da må du få på alle musklene i bekkenbunnen.

3 gratis videoer

Jeg skal lære deg alle stegene, hvilke deler du skal ta med deg – men det første steget er at hjernen din blir kjent. Ikke at du skal gjøre så mye løft, ikke at du skal kutte strålen – men du skal begynne med å få kontakt. Og det klarer du ikke når du sitter og kjører bil eller ammer. Jeg har laget tre videoer som er helt gratis, som du kan laste ned, sånn at du kan få den kontakten – sånn at hjernen din skjønner hvor de ulike delene er så du får på hele bekkenbunnen din, og ikke bare deler. Gå inn på mammaklinikken.no/bekkenbunn – der finner du dem.

Få en rå bekkenbunn!

Som sagt, første steg er hjernen din. Kjenner du at: Åh, dette er litt vanskelig, jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne – så tenk: Yes! Det er derfor jeg ikke har fått kontakt med bekkenbunnen min før. Nå som hjernen din får koble seg på, nå som du blir kjent med de ulike delene i bekkenbunnen din og skjønner at det er litt mer enn å kutte strålen, så kommer du til å få en rå bekkenbunn.

Last ned videoene og start i dag. Og start gjerne på morgningen eller formiddagen, for da er du mest våken – husk at man blir trøtt og sliten til kvelden, og det blir muskulaturen din også – så begynn på formiddagen, og ikke gjør det når det er mange andre forstyrrelser. Sett av et par minutter til deg selv, det vet jeg at du har tid til, og det vet jeg også at du fortjener.

Lykke til!

 

Marianne