Det å ha en sterk bekkenbunn er noe alle jenter ønsker. Det er ingen av oss som ønsker å ha lekkasjer, som ønsker å slippe ut promper, som ønsker å ha smerter i bekkenbunnen. 

Dessverre er det ikke alltid at knipeøvelser fungerer optimalt for alle og enhver. Det kan være ulike årsaker til det, men én av dem kan bl.a. være at muskulaturen din er for mye i spenn – at den jobber litt for mye – og det å da knipe enda mer, gjør bare tullball i systemet.  

Ulike årsaker – samme spenning 

Dessverre har jeg møtt mange kvinner, både her på klinikken og i Sterk Mamma, som har hatt både traumatiske opplevelser, men også hatt plager som har gått over så lang tid at de har fått mye spenninger i kroppen. Det kan være alt fra fødselsskader, via det å være redd, det å være usikker, til å ha opplevd seksuelle overgrep, eller rett og slett bare være generelt stressa i kroppen.  

Det som ofte skjer med disse kvinnene, er at de har en tendens til å spenne opp muskulaturen altfor mye. Som at du drar noe sammen hele tiden, eller at du tar tak i et tau og holder, holder og holder, griper, stresser, holder hele tiden. Ingen muskler orker å jobbe hele tiden. Du orker ikke å jobbe hele tiden. Du trenger en natt, du trenger å sove, du trenger å hvile for at du skal fungere optimalt dagen etter.  

Det samme er det med bekkenbunnen din. Bekkenbunnen din trenger å være der for deg når du trenger den, men den trenger også hvile. Derfor gir jeg veldig ofte ut bekkenbunnøvelser med en litt annen vri. Ja, jeg snur rådene litt opp-ned. Kanskje de samme rådene – bare på en litt annen måte.  

Bekkenbunnen trenger hvile 

For bekkenbunnen din er gulvet i kroppen – og inni bekkenet sitter det veldig mye muskulatur. All den muskulaturen, både foran, bak og i midten, trenger å hjelpe deg og støtte deg opp for at du skal få god kontakt. Og for mange handler det bare om å få kontakt med alle delene, og så vipps! så er alt ok. Men for andre, og kanskje for deg, som kjenner at du har jobbet og kjempet litt vel mye for at muskulaturen skal være på, så må du jobbe med de samme stedene og de samme øvelsene, men på motsatt måte – nemlig det å slappe av! 

Så i stedet for å kjenne at du kutter av strålen, skal du kanskje tenke at du slapper av i det området, og lar det være ekstra slapt. Den bakre og midtre delen bør også få slappe av. For du orker ikke å stå og dra i et tau hele tiden. Når noen da plutselig kommer og rykker i det tauet, så detter du. Og det samme gjør bekkenbunnen din. Så når du hele tiden står og holder og holder, og så kommer det et nys – så kommer også den lekkasjen.  

Snu på øvelsene! 

Så, kjære du: Du som virkelig har prøvd å knipe. Du som har jobbet med alle delene i bekkenbunnen: Se på bekkenbunnen din på en ny og annerledes måte. Kanskje du rett og slett skal legge den pent på en pute så den kan slappe litt godt av? Kanskje du skal gi den litt hvile? Gi den litt ro, sånn at den også får lov til å slappe av.  

Jeg legger ved noen bekkenbunnøvelser her som du kan gå inn og se på. Du kan prøve å aktivisere – men prøv også å bruke akkurat de samme øvelsene til å slappe av. Kanskje gir det deg magi? Kanskje det er ditt svar? For du trenger ikke å kjempe. Du trenger ikke å være redd.  

Du har gjort så godt du kan 

Det å ha en bekkenbunn som ikke lystrer, er ikke din feil. Du har gjort så godt du kan. Det er ikke noe tabubelagt tema. Det er noe som er veldig vanlig, men det betyr ikke at du fortjener å fortsette å ha det gående. 1 

Jeg legger ved de gratis videoene her nå, slik at du kan teste å både aktivisere og se om du får på alle delene, men også å slappe av i alle delene.  

Jeg heier på deg! 

Marianne