Høsten er her. Den har mange fine farger, men den byr også på sine utfordringer. For er det noe høsten alltid kommer med så er det sykdom. Du blir syk, du får syke barn og jobben renner over av ting som må og bør gjøres NÅÅÅÅ.

Dagene strekker ikke til og kroppen din får kjørt seg uansatt hvilke av utfordinger du må ta tak på i dag.

I dag ønsker jeg å finne noen løsninger for deg – løsninger for hvordan du og din mammakropp skal komme deg gjennom disse dagene. For som du sikkert har lagt merke til så får kroppen din ekstra påkjenninger når du er syk, barnet ditt er syk og du har ekstra mye å gjøre på jobben.

Orket og kraften dabber av, smertene, plagene og ubehagene kommer som perler på en snor.

Syke barn.

For oss som har barn i barnehage og små barn som ikke har fått bygd seg opp et immunsystem som takler alt ennå, er høstforkjølelsen en sikker vinner. Og er det en ting som er sikkert, så passer det aldri å være hjemme. Men du som meg har sikkert lyst til å være verdens beste og mest omsorgsfulle mamma.
Jeg var selv hjemme med sykt barn her om dagen og var det noe han trengte så var det kos, omsorg og nærhet. Han er en stor gutt på over 3 år, men det betyr ikke noe for han. Han elsker å bli båret rundt og passet på. En treåring – det er en stor gutt og det å bære små barn som ikke er så veldig små lenger er ganske tungt for ryggen.
Mange mammaer kjenner derfor at de blir veldig trøtte og slitne i ryggen og skuldrene av dette. Men om du titter litt inn på innlegget der jeg gir tips om hvordan du kan bør stå og gå for å avlaste mest mulig, blir dagene med bæring mest sannsynlig lettere for deg. Du får her tips om hvordan du kan bruke kroppen din «rettere» og mer effektivt slik at du rett og slett blir sterkere og holder ut lenger. Jobber du også litt med bekkenbunnøvelsene så er jeg sikker på at sykdomsdagene med ditt syke barn hvor du må bære mer, ikke sliter så mye på kroppen din. For ved å jobbe med bekken og mage (bindelegget mellom over- og underkropp), får du den stabiliteten du trenger for å bære ditt barn.

Du er syk.

Atjo atjo – høstforkjølensen treffer deg, hosteanfall er her. Hosteanfallene er tette, du får feber, du blir tett i nesa, må snyte deg ofte og du blir liggende i sengen. Du har kanskje lagt merke til at selv du som ikke normalt sliter med lekkasjer nå må du konsentrere deg litt mer for å klare å knipe igjen i de verste hostekulene. Dette skyldes at kroppen din er redusert, muskulaturen din orker ikke å jobbe like mye nå som du er syk og impulsene fra hjernen går litt saktere.

Et tips er å prøve å jobbe litt lett med bekkenbunnen mellom slagene slik at du holder bekkenbunnen litt «våken» og «klar» for å gjøre en jobb.

Om du ikke er syk allerede, kan det være litt smart å legge seg i litt hardtrening før sykdommer kommer. For om du ikke er veldig heldig, så må nok du også gjennom en runde eller to. Last ned gratis videoene om hvordan du trener din bekkenbunn og start i dag 🙂

Stress.

Listene med «to do» på jobben bare renner over. Alt må gjøres nå. Du slites og dras i og du blir bare mer og mer sliten. Trening er for mange det første som blir lagt først på hylla. Deretter kommer dårlige matvaner og mindre søvn. Smart nei, men det visste du vel.

Med disse vanene kommer de stive skuldre, den vonde ryggen og styrken forsvinner.
Jeg vet du ikke har mye tid eller ork, men prøv å gå deg en liten tur – om så bare 10 minutter rundt kvartalet på jobben, sleng litt med armene. Gå opp trappa i stedet for å ta heisen. Det er ikke så mye som skal til. Men gjør du litt så fungerer kroppen din så veldig mye bedre. Det kan også være smart å forbygge litt ved å få naprapaten din til å løsne opp på litt spenningene i nakken og ryggen din.

Men viktigest av alt – pust helt ut. Puster du helt fyller du deg opp igjen med frisk luft helt nede i fra magen. Det er helt magisk, men puster du dypt ut 3 ganger så lover jeg deg at du kjenner deg mindre stresset.

Et godt tips her er å gjøre det på vei hjem. På vei til barnehage og skole. Barna dine fortjener en mamma som ikke er super stresset. Puster du, stresser du ned og batteriene dine fylles med nytt giv til dine små håpefulle som står og venter på deg.

Nå dere kommer hjem, kan dere nyte høstdagene med maling av høstbilder, laging av høstlykter, en lesestund under et pledd eller bare et fang å sitte på mens dere ser barna- tv.

Nyt høsten med en kropp som fungerer.

Og du husk at knip det er alt du trenger. Et knip er mye mer enn ingenting.
Og ja, jeg vet det er vanskeligere når du er sliten og trøtt så ikke bli oppgitt over at du ikke tror du får det til. Bare gjør så godt du kan – det er god nok 🙂

Klem Marianne