Gratulerer du har blitt mamma! Er det ikke fantastisk?

I 9 mnd har et lite barn ligget inne i magen din. Fått lov til å vokse og utvikle seg. Kroppen din har tilpasset seg barnets behov. Så kom dagen da barnet kommer til denne verden. Verdens flotteste gave. Ingenting kan noen sinne overgå den. Igjen justerer kroppen din seg og tillater fødselen å skje, uansett om det er et keisersnitt eller en vaginal fødsel.

Har du tenkt over hvor mange endringer som har skjedd med kroppen din fra den dagen egget ble befruktet til den dagen da du satt med barnet i armene? 9 måneder med daglige endringer og justeringer og ennå er du ikke ferdig.

I dagens samfunn er det alt for mange supermammaer. Mammaer som ønsker å være tilbake på 1-2-3. Men hva med kroppen din? Er den klar for å gå tilbake til sitt ”gamle” jeg på 1-2-3? Det tror ikke jeg. Jeg har derfor lyst til å dele noen gode tips med deg som nybakt mamma om hvordan du best tar vare på deg og din mammakropp etter at du har fått barn.

13 gode tips til hva du bør tenke på om Mammakroppen.

 1. Bruk tid til å bli kjent med Du kjenner ikke denne lille personen. Hun/han har sin egen personlighet og sine behov. Tilbring tid sammen og bli kjent.
 2. Ikke vær supermamma. Du er i permisjon for å ta vare på deg selv og barnet ditt.
 3. Rull over på siden når du reiser deg og legger deg ned slik at du får minst mulig strekk i magen. Dette er spesielt viktig dersom du en diastase/ separerte magemuskler.
 4. Tren bekkenbunnen. Du trenger å ha et stabilt gulv i kroppen din for å fungere optimalt i din hverd Les mer om hvordan du best trener bekkenbunnen din etter en fødsel her. Dersom du syns det er vanskelig kan en mammamagetrener hjelpe deg. Her er noen tips!
 5. Tren opp de dype magemusklene. De som fungerer som et korsett i kroppen. De gir kroppen din den stabiliteten den trenger til dine daglige gjøremål. Rett etter at du har født er magen din som en slapp strikk. Hjernen har ”skrudd” den av. For å få skrudd den på, må du gjøre enkle lette mageøvelser. Dette kan en mammamagetrener hjelpe deg med.
 6. Ikke ta sit-ups eller planken. Dette er ikke øvelser som passer for en mamma.
 7. Få sjekket magen din etter fødselen.  Mange kvinner går rundt med separerte magemuskler/ diastase uten å vite det. Slik sjekker du de selv!
 8. Bruk AbHealer dersom du har diastase eller dårlig kontroll på de dype magemusklene. Spesielt når du har mye løft.
 9. Sitt godt når du mater. Pass på at du får støtte under armene slik at du ikke får stiv nakke og vondt i mellom skulderblad Ergonomi er like viktig hjemme som på jobb!
 10. Har du et barn som må bæres mye? Finn et godt bæresjal som passer for både deg og barnet. Vi har alle forskjellige kropper så her gjelder det å finne et som passer deg. Pass bare på at hoftene til barnet ikke henger rett ned, da dette ikke er bra for barnet.
 11. Uten mat og drikke fungerer helten ikke – Husk deg selv!
 12. Be om hjelp! Kroppen din er ikke like sterk som før. Be derfor om hjelp til å løfte bilseter, vogner, mat med Når barnet forlot magen etterlot hun/han seg en mage som er som en slapp strikk.
 13. Kos dere!

Ha en fantastisk barseltid!

Marianne